19 Januari - Plankstek ala LCHF

Igår kväll till middag gjorde jag och David en plankstek, men självklart vart det en plankstek ala LCHF. Så himla gott! Dessutom gjorde vi det på en cederträplanka isället för riktiga plankstekbrädor. Men det blev nästan bättre då maten fick en liten cederaktig smak. Självklart kommer receptet också. 
 
Ingredienser:
Blomkål 1 huvud eller ca 400g fryst
Smör
Grädde
Kött av valfri sort, det ska ju vara oxfile eller entrecote men det funkar lika bra med annat kött. 
4 Sparris
2 bitar bacon
2 Tomater
Sås
 
Börja med att lägga brädorna i blöt i ca 10 minuter, eller smörj in dem med matolja, jag valde dock att lägga dem i blöt så att dem inte skulle bli allt för svarta. Boka sedan blomkål och värm grädden lite i micron. Ta sedan två sparris och linda en bacon skiva runt stek i stekpanna. När blomkålen är klart mixa med stavmixer så alla klumpar är borta. Spritsa sedan ut på plankan, och skär av lite på toppen och botten på tomaten och ställ på plankan och in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Sätt gärna på grillen sista minuterna. Stek köttet och fixa valfri sås, jag tog dock en kall beasås, eftersom att alla andra hade för mycket kolhydrater och socker i sig. Men det fungerade precis lika bra. 

När blomkålen är klart i ugnen ta ut brädorna och lägg dit kött, sparrisen och tillsätt såsen och servera. Med ett glas vin eller vad man vill dricka själv valde jag att dricka ett glas loka! Fungerar precis lika bra för mig! :) 
 
 
Kommentera inlägget här: