Recept - Semla ala LCHF
Även fast man äter LCHF vill man kunna äta en semla till Fettisdag, right?
Jag gjorde bullarna från ett recept av Åse. Sedan gjorde jag en hemmagjord nutella, då jag har väldigt svårt för mandelmassa.
Jag gjorde bullarna från ett recept av Åse. Sedan gjorde jag en hemmagjord nutella, då jag har väldigt svårt för mandelmassa.
Bullarna:
3 Ägg
4-5 msk sötning (jag använde 4)
1 dl grädde
2 msk kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl grädde
2 msk kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
Gör såhär:
Vispa ägg och sötning poröst. Häll i resten och rör om till deg. Låt stå ca 10 min, forma till 4 bullar eller om man vill göra mini semlor så forma till önskad storlek. Använd fuktiga händer så är degen lättare att arbeta med. Grädda i 20 minuter, låt svalna under bakduk.
När bullarna svalnat så ta och skär av en bit längst upp som du ska ha som lock, gröp ur lite i mitten och tillsätt, ex, nutellan, vaniljkräm, eller mandelmassa. Sedan spritsa grädde (massor) och sedan på med locket. Och NJUT!
Nutella: (måtten är ca då jag bara höftade)
1,5 dl hasselnötspasta
1krm äkta vaniljpulver (ekologiskt)
1 msk kakao
lite grädde
Mixa och njut.
